کیفیت آب آشامیدنی و خطر وجود نيترات

نیترات در بطری های آب معدنی

ایرنا:با توجه به بررسی وضعیت آب آشامیدنی بطریها در سال های اخیر حدود ۳% این آبها از نظر بهداشتی قابل تایید نبودند.

به گفته معاون غذا و داروی  وزیر بهداشت نتیجه این بررسیها نشان داد از میان ۳۰۰ برند آب معدنی در کشور ، ۱۰ برند آن دارای  میزان بیش از حد نیترات و نیتریت در آب بوده که آلودگی این آبها به نیترات ناشی از تماس آب های زیرزمینی یا سطحی با کود های شیمیایی بوده است.

نیترات متداول ترین آلاینده آب آشامیدنی
نیترات متداول ترین آلاینده آب آشامیدنی

سازمان غذا و دارو همچنین افزود : یکی دیگر از عوامل آلودگی آب معدنی، استفاده برخی از این محصولات از پلیمر در تولید بطری های آب است که مواد آن وارد آب می شود و آن را آلوده می کند که از دیگر عوامل آلودگی آب است.

به گفته وزیر بهداشت سلامت آب این بطری ها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و در صورت وجود هرگونه تخلف از تولید این اقلام جلوگیری خواهد شد .

خطر وجود نيترات در آبهاي سطحي ناشی از نفوذ شیر آبه های زباله در آب

به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از کارشناسان از نظر علمي نيترات ، در اثر تثبيت هوازي ترکيبات نيتروژن دار حاصل می شود و به عنوان ماندگارترین ترکيب اکسيژن دار آنها که به مقدار قابل توجهی به صورت محلول در آب موجود است، تلقی می شود .

از نظر شيميايي اين ترکيب واکنش پذير نبوده و تنها ميکروب ها توانایی احياي آن به نيتريت را دارند.

بعلاوه ،نيترات يکي از محلول‌ترين آنيون‌هاي شناخته شده است و به صورت نيترات سديم و نيترات پتاسيم در صنعت کشاورزی به عنوان کود به کار مي‌رود، یکی از منابع آلودگيهاي نيترات در آبهاي زير زميني استفاده از همین کودهاي شيميايي است.

 در آبهاي سطحي مقادير نيترات اغلب کم (از صفر تا ۱۸ ميلي گرم در ليتر) و به مراتب کمتر از آبهاي زيرزميني است. تخليه حجم انبوهي از فاضلاب ها و زهاب هاي کشاورزي و يا جاري شدن شيرآبه هاي زباله ، عمده ترین منبع ورود نيترات به آب هاي سطحي به حساب می آیند و این منابع علاوه بر این گاهاً موجب چندین برابر شدن میزان غلظت نيترات در آبهاي سطحی نسبت به مقدار آن در آبهای زیرزمینی می شوند.

نیترات و ضرورت حذف نیترات از آب آشامیدنی
نیترات و ضرورت حذف نیترات از آب آشامیدنی

بنا به اظهار کارشناسان مشاهده مقادير بيشتر از ۱۰ ميلي گرم نيترات در يک ليتر آب هاي زيرزميني ، هر چند کمتر از استانداردهاي رايج اين ترکيب در آب آشاميدني باشد، نشاندهنده تماس لايه آبدار با فاضلاب ها، زهاب کشاورزي، نشت از انبارها، شيرآبه هاي زباله بوده و به عنوان هشداري براي احتمال آلودگي آب به میکروب تلقي مي شود.

با توجه به اين که نيترات يک يون محلول در آب است (همچون سديم يا کلر موجود در نمک طعام) با عمل جوشاندن آب از بین نمی رود.

با جوشاندن آب فقط مي توانيم ميکروارگانیسم هاي موجود در آب را نابود کنیم که آن هم توسط کلري که در آب شهري تزريق مي شود قبلاً از بين برده شده است.

هشدار به تهرانی ها ! درباره کیفیت آب آشامیدنی

به گفته مدیر کل سلامت وزارت بهداشت در مصاحبه ای با پایگاه خبری  نامه نیوز آب آشامیدنی برخی از مناطق اطراف تهران به دلیل عدم اتصال به شبکه آب کشور محتمل بر آلودگی می باشد .

وی مشکل آب تهران را بنا به افزایش مصرف شهروندان و تامین آب آشامیدنی مناسب برای آنان اظهار کرد  و افزود کمبود بارش که خود مشکلاتی برای تامین آب شرب مصرفی است یکی از دلایلی است که موجب کاهش کیفیت آب می شود .

از دیگر عواملی که روی کیفیت آب تاثیر می گذارد میزان نیترات است ، روند افزایش آلودگی آب های زیرزمینی به دلیل افزایش میزان نیترات در آن است .

بنابراین استفاده کمتر از آب های زیرزمینی برابر است با حفظ تقریبی استاندارد آبی که با آب های زیرزمینی مخلوط می شود و چون نیترات علل افزایش آلودگی آب های زیرزمینی است ، مشکلاتی از قبیل کمبود آب و به دنبال آن استفاده بیشتر از آب های زیرزمینی دلیل احتمال افزایش نیترات در آب است .

بهترین دستگاه حذف نیترات و تصفیه سختی آببه گفته صادق نیت : برخی مناطق حاشیه ای تهران به دلیل متصل نبودن به شبکه آب کشور و وزارت نیرو از آب های مستقل(چاه های خصوصی و سایر روش ها) استفاده می کنند و از آب آشامیدنی استاندارد بهره مند نیستند.

در این زمینه وزارت بهداشت با همکاری وزارت نیرو برای حل مشکلات مناطق حاشیه ای تهران سعی در اتصال این حواشی به آب شهری و تبدیل آن به آب سالم (عاری از هرگونه املاح مضر) را دارند .

به گزارش نامه نیوز به نقل از صادق نیت یکی از معضلاتی که وزارت نیرو با آن مواجه است استفاده غیر قانونی از شبکه های آب توسط افراد سودجو و صدماتی که از این طریق به سیستم مذکور وارد می شود است که این امر نیز در کاهش کیفیت آب موثر است ، برای حل این مشکل نیز اقداماتی صورت خواهد گرفت .

One thought on “کیفیت آب آشامیدنی و خطر وجود نيترات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: 😉 ! کپی بر داری ممنوع است ! 😉